Forwap.Biz
Wap/Web master Forum
Programlaşdırma biliylərini paylaş
Reklam: ForWap.Biz qaydalar
Reklam: Forum Satılır 100 AZN
available  

Php/mysql & mysqli dərslər!

Baxış: 228
<< 1 2
Şənbə, 7 ay 4 2018[#11]
MSRnick availableznakWSRu!©k - Admin
Post: 1059 - Like: 158
Status: @elizadeh_r
Dərs9 – mysql bazadan məlumat silmək

Mysql bazamıza daxil etdiyimiz məlumatı silmək üçün aşağıdakı kodlardan istifadə edilir ..Misal üçün deyəkki bundan əvvəl “sohbet” adında olsa Sql-ımızda olan məlumatlar bunlardır:
Id: 1
adiniz: Rustem
mesajiniz: salam necesiniz?



İndi isə bu məlumatı silmək üçün bazamızdan çəkib ekranda yazdırmaq sonra isə sil linki verməliyik:

<?php
include(“baglan.php”); // mysql-a bağlanma faylımız
$mesajlar=mysql_fetch_array(mysql_query(“SELECT * FROM sohbet”));

$mesajid=$mesajlar[“id”];
$yazan=$mesajlar[“adiniz”];
$mesaji=$mesajlar[“mesajiniz”];


echo “Mesaj yazan: $yazan <br> Yazdığı mesaj: $mesaji <br> <a href=’sil.php?id=$mesajid’>Sil</a><hr>” ;

}

?>

Herbir mesaji düzgün (yalnız həmin mesajı silmək üçün) sil linkine “id” əlavə ediməlidir əks halda mesajı silməyəcək..gördüyünüz kimi yuxarıda sil linkine “id” əlavə etmişəm .. sil.php?id=$mesajid

Indi isə sil.php faylı yaradıb id- ilə gələn məlumatımızı silək kod belədir:

<?php
include(“baglan.php”);
// sil linkimizə verdiyimiz id-i çəkirik
$mesajid=@mysql_real_escape_string($_GET[“id”]);


$sil=mysql_query(“DELETE FROM sohbet WHERE id=’$mesajid’”);
// burada deyirik ki “sohbet” sqlımızda id-si gələn id-ə bərabər mətn (məlumat) varsa imenni bu id-ə bərabər olan mətni (məlumatı) sil
if($sil){
// əgər silindisə ekrana yazdır
echo “mətn silindi”;
}
else{

// əgər silinmədisə ekrana xəta bildir
echo “mətn silinmədi”;
}


?>


Dey. MSRnick (Şənbə, 7 ay 4 2018) [1]
Şənbə, 7 ay 4 2018[#12]
MSRnick availableznakWSRu!©k - Admin
Post: 1059 - Like: 158
Status: @elizadeh_r
Dərs10 – fayl yükləmək

Ilk once bir qovluq (papka) yaradaq məsələn images qovluğu..
Daha sonra isə faylımızı yükləmək üçün html form yaradaq

<form action=”” method=”POST” enctype=”multipart/form-data”>
Fayl seç: <input type=”files” name=”fayl”><br>
<input type=”submit” name=”yukle” value=”Yüklə”>
</form>

Diqqət! Formda -- enctype=”multipart/form-data” mütləq qeyd olunmalıdır əks halda faylı qovluğa yükləməyəcəkdir!!!!

İndi isə faylımızı seçdirib qovluğumuza əlavə etdirək:

<?php
İf(isset($_POST[“gonder”]){
$fayladi=$_FILES[“fayl”][“name”];
$texminiad=array(“file1”,”file2”,”file3”,”file4”,”file5”);
$texminisay=rand(“1”,”999999”);
$uzanti=substr($fayladi,-4,4);
$fileunvan=”images/”.$texminiad[rand(0,4)].$texminisay.$uzanti;
$faylyukle=move_uploaded_file($_FILES[“fayl”][“tmp_name”],$fileunvan);

if($faylyukle){
echo “Fayl qovluğa yükləndi!”;
}
else{
echo “Fayl qovluğa yüklənmədi!”;
}


}



?>
Şənbə, 7 ay 4 2018[#13]
MSRnick availableznakWSRu!©k - Admin
Post: 1059 - Like: 158
Status: @elizadeh_r
Dərs11 – mysql bazaya fayl yükləmək

Ilk once bir qovluq (papka) yaradaq məsələn images qovluğu..
Sonra “fayllar” adinda sql yaradaq və içinə ( id- INT 11 A_I PRIMARY , faylim – VARCHAR 255) əlavə edək
Daha sonra isə faylımızı yükləmək üçün html form yaradaq

<form action=”” method=”POST” enctype=”multipart/form-data”>
Fayl seç: <input type=”files” name=”fayl”><br>
<input type=”submit” name=”yukle” value=”Yüklə”>
</form>

Diqqət! Formda -- enctype=”multipart/form-data” mütləq qeyd olunmalıdır əks halda faylı qovluğa yükləməyəcəkdir!!!!

İndi isə faylımızı seçdirib qovluğumuza əlavə etdirək:

<?php
include(“baglan.php”);
İf(isset($_POST[“gonder”]){
$fayladi=$_FILES[“fayl”][“name”];
$texminiad=array(“file1”,”file2”,”file3”,”file4”,”file5”);
$texminisay=rand(“1”,”999999”);
$uzanti=substr($fayladi,-4,4);
$fileunvan=”images/”.$texminiad[rand(0,4)].$texminisay.$uzanti;
move_uploaded_file($_FILES[“fayl”][“tmp_name”],$fileunvan);


$bazayayukle=mysql_query(“INSERT INTO fayllar (faylim) VALUES (‘$fileunvan’)”);
İf($bazayayukle){
echo “Faylınız bazaya yükləndi”;
}
else{
echo “Faylınız bazaya yüklənmədi!”;
}


}



?>
Şənbə, 7 ay 4 2018[#14]
MSRnick availableznakWSRu!©k - Admin
Post: 1059 - Like: 158
Status: @elizadeh_r
DOSTLAR BU DƏRSLİKDƏ PHP/MYSQL İLƏ BAĞLI ƏN VACİB VƏ ƏN ƏSAS OLAN MÖVZULARI VƏ KODLARI ÖYRƏTDİM .. ÇOX İNCƏ MƏQAMLARA TOXUNMADIM UZUN UZADI ETMƏDİM BİR BAŞA OLARAQ MƏTLƏBƏ KEÇDİM .. 0-DAN SADƏ SCRİPT YAZMAQ ÜÇÜN LAZIM OLAN MÖVZULARI VƏ KODLARI İZAH ETDİM .. BUNLARI BİLSƏNİZ BƏS EDİR (DÜZDÜR TƏKCƏ BUNLARI BİLMƏKLƏ KİFAYƏTLƏNMƏYİN DAHA DA DƏRİNDƏN ÖYRƏNİN) ..MƏN SİZLƏRƏ MƏNTİQİ ANLATMAĞA ÇALIŞDIM YƏNİKİ MƏNTİQ BU CÜRDÜR .KODLAR BU İŞƏ YARIYIR . BİR DƏ ÇALIŞIN HEÇVAXT KODLARI ƏZBƏRLƏMƏYİN BEYNİNİZƏ YAZIN MƏNTİQİNİ TUTUN ONDA DAHA RAHAT OLACAQ UĞURLAR HƏR BİRİNİZƏ smayl
Şənbə, 7 ay 4 2018[#15]
BOT availableBOT - Admin
Post: 108 - Like: 44
MSRnick Mövzunu vip etdi smayl ..
Şənbə, 7 ay 4 2018[#16]
MSRnick availableznakWSRu!©k - Admin
Post: 1059 - Like: 158
Status: @elizadeh_r
Dərs12 – str_replace();
str_replace(); nədir ? nə üçün istifadə edilir ?
str_replace(); əvəzləmə funksiyasıdır hansısa mətni,rəqəmi,cümləni,və.s digəri ilə əvəzləyir..
nümunə olaraq birinci əvəzləməsiz bir funksiya (php kod) yazaq daha sonra isə əvəzləyici bir funksiya yazaq:

Əvəzləməsiz kod:

<?php
$metn=”Salam menim adim Rustemdir!”;
echo $metn ;

?>

Burada bildiyiniz kimi ekrana Salam menim adim Rustemdir! yazacaq


İndi isə str_replace(); ilə əvəzləyici bir funksiya yazaq:

<?php

$metn=”Salam menim adim Rustemdir!”;

function evezle($evezle){
$evezle=str_replace(“Rustemdir”,”Elnurdur”,$metn);
Return $evezle ;

// burada dedik ki cümlədəki Rustemdir – i Elnurdur ilə əvəzlə
// $metn –i ekrana yazdıraq

echo function evezle($metn);
}

?>

Metni ekrana yazdırsaq görəcəyik ki , Salam menim adim Rustemdir! yox Salam menim adim Elnurdur! yazılacaq

Şənbə, 7 ay 4 2018[#17]
MSRnick availableznakWSRu!©k - Admin
Post: 1059 - Like: 158
Status: @elizadeh_r
BÜTÜN YAZILAN DƏRSLİKLƏRİ BİR FAYLDA CƏMLƏŞDİRDİM İSTƏYİRSİZ BURDAN OXUYUN İSTƏYİRSİZ FAYLI YÜKLƏYİB OXUYUN smayl
Fayl:
php_dersler.docx (21.89 kb.)
Yüklenib: 13 dəfə.
1/2 saat 15:56[#18]
Nt_market availableNt_market - Üzv
Post: 11 - Like: 0
Super
30/9 saat 14:57[#19]
MasterUmid availableznakMasterUmid - Üzv
Post: 507 - Like: 46
Status: Tek OL Düz OL.!
Salam. MySQL sen id'e gore melumat nece cekilir ?
1/10 saat 22:20[#20]
WSRu!©k availableznakWSRu!©k - Admin
Post: 1059 - Like: 158
Status: @elizadeh_r
znakMasterUmid (30/9 saat 18:57)
Salam. MySQL sen id'e gore melumat nece cekilir ?
salam qaqa

url'dən gələn id'i $gelenid=$_GET["id"]; ilə çək sora mysql sorguda $gelenid; ə görə məlumatları çək
available  Cemi: 20
<< 1 2

 

Eyni kateqoriyada mesaj:
To Top